VeranderRegie
Overakkerstraat 142
4834 XN Breda

+31 6 46 59 32 57
mirjam@veranderregie.nl

KVK: 12345678
BTW: NL1234.56.789.B.01
IBAN: NL12 BANK 0123 4567 89
Algemene voorwaarden

Asset 26

DE VIER B’S VAN VERANDERING

De aanpak van Veranderregie is altijd maatwerk, omdat elke situatie nu eenmaal anders is. Ik houd rekening met de dynamiek van een organisatie, de cultuur en de markt waarin ze opereert. Met inzichten vanuit de corporate antropologie vorm ik eerst een beeld van het bedrijf: de hiërarchie, rituelen, onderlinge relaties en verhalen. Ik kan relevante theorieën en instrumenten toepassen, maar concentreer me op wat nodig is.

Beeldvorming 

Eerst onderzoeken we wat er nu is, om vervolgens samen de stip aan de horizon te bepalen. Dat vereist veldonderzoek, gesprekken, luisteren, kijken en de inbreng van alle betrokkenen.

Bewegen

Samen zoeken we naar verbeterpunten op individueel niveau, teamniveau en organisatieniveau. Wat is ieders bijdrage aan het geheel? Waar liggen talent en ambitie? Workshops, brainstorm en experimenten. Bewegen begint met de dialoog!

Bouwen

Als het speelveld duidelijk is, gaan we bouwen: aan de slag met verbeteracties (pilots en challenges), initiatief bij medewerkers op basis van gerichte coaching. We spreken elkaar aan op verantwoordelijkheden én we vieren successen.

Borgen

Alle nieuwe ideeën, producten, richtingen en concrete acties worden ingebed in de dagelijkse praktijk: afspraken, spelregels, targets en beloning. Niet met de bedoeling om de ingezette dynamiek en beweging te stollen, maar om het proces van continu leren, verbeteren en innoveren voort te zetten.

Bij mijn verandertrajecten betrek ik vaak creatieven en kunstenaars. In deze fase hebben zij iets enorms waardevols toe te voegen: out-of-the-box denken, creatie, passie en dedication aan hun droom, maar ook stil staan, reflectie, luisteren, verwarren. Een kruisbestuiving die elke keer enorm effectief en inspirerend is en waar nog veel meer uit te halen valt.